Kendi oyununu Kendin yap


PoisonScorpion ;

Selamun aleyküm // Aleyküm selam

İlk önce oyun yapmak kolay bir iş olmadığını belirtmek isterim..
Oyun yapmak için sabır ve beceri halinde olmanız gerekir ve oyunu yapmadan önce nasıl birşey olacağını planlamanız gerekmektedir ne yapacağınızı bilmeniz gerekmektedir..

1-Senaryo
2-Hangi kodlar kullanılıcak
3-Hangi program ile yapılcak
4-Oyunun boyutu ne olucak (3D - 2D) gibi.
5-Oyun türü ne olucak (savaş oyunu , küçük oyun , rpg , yarış) gibi..
Birkaç şey daha tabi..

Oyun yapmaya direk , yarış oyunu gibi need for speed gibi oyun yapıcam savaş oyunu yapıcam diğer oyunlar gibi iyi oyunlarla başlarsanız yapamazsın..

İleri düzeye gelince tabikii yapıcaksınız ancak başlangıçta gamemakerdan bile başlayabilirsiniz..

Şimdi diğer oyun (motorları) programları
1- Game Maker (Bizim Kullanacağımız Motor)
2- Unity3D
3- UDK
4- CryEngine 3
5- Irrlicht Engine
6- AGS 


Vb. programlar , tabikide diğer programlarıda değerlendirebilirsiniz ancak daha çok kullanılan tercih edilen bunlar..



Kendi bilgisayar oyununuzu yapın!

Programcı olmadan, kendi bilgisayar oyununuzu yapmak, bu araçlar ile çok kolay!

Programlama bilmeden veya az bir programlama bilgisiyle kendi oyunlarınızı meydana getirmeniz mümkün.
Bir bilgisayar oyunu meydana getirmek, basit görünen bir oyun için dahi uzun bir çalışma gerektirebilir. Bu yazımızda hızla basit bir oyun meydana getirmenize yardımcı olacak, kendi grafiklerinizi ve seviyelerinizi kullanmanızı sağlayacak birkaç yolu sizlere göstermek istiyoruz.
Bu yazımızdaki yolları izleyerek meydana getireceğiniz oyunlar, tabi ki çok gelişmiş oyunlar olmayacaktır ve size tam bir özelleştirme fırsatı sunmayacaktır. Ancak yapması kolay ve eğlenceli olduğundan, denemeye değer.
Playfic
Playfic, kendi metin tabanlı maceralarınızı oluşturmanıza yardımcı olan bir web sitesi. Playfic, grafik ve arayüz bakımından listemizdeki en düşük özellikli araç. Ancak Playfic ile yaratıcılığınızı kullanmanız diğerlerine göre daha kolay.
Oyunu oluşturmak için odalardaki nesnelerin nasıl etkileşim kurduğunu, sizin çevreyle nasıl iletişim kurduğunuzu yazmanız ve diğer detayları ayarlamanız gerekiyor. Gerçek bir kod yazmanız gerekmese de, öğrenmek için biraz zaman harcamanız gerekebilir.
Kod yazmayı öğrenmenin en kolay yolu ise, varolan oyunların kaynak kodlarına bakmak veya kılavuzlara göz atmak.

Sploder
Sploder'ın basit, sürükle-bırak tabanlı arayüzü sayesinde çevrimiçi Flash oyunları meydana getirebilirsiniz. Dört farklı oyun türünden birini seçmeniz de mümkün: Platformer, puzzle, labyrinth shooter ve arcade shooter.
Sploder'da oyun yapabilmek için bir şey öğrenmenize gerek yok. Sadece birkaç dakikada oyununuzu meydana getirebilir ve Sploder web sitesinde veya kendi web sitenizde hizmete sunabilirsiniz.
FPS Creator
FPS Creator ile kendi FPS oyununuzu meydana getirebilirsiniz. "Segment" ve "Entity" kitaplıklarını dolaştığınızda, oyununuz için gerekli malzemeleri bulabileceksiniz.
Düşmanın yapay zekası, ortam bulmacaları gibi birçok davranış, önceden yazılmış kodlarla gerçekleştiriliyor. FPS Creator ile kendi oyununuzu hiçbir koda dokunadan yapmanız mümkün. Gelişmiş kullanıcılar ise FPS Creator ile kodları değiştirebilir, kendi yazdıkları kodları ekleyebilirler.
Uygulamayla tanışmak için FPS Creator Manual'e başvurabilirsiniz.

Yorumlar