PES 2014 - Haberler ve Genel Bilgiler


This image has been resized.Click to view original image


İlk Haber!

PES 2014 PES Dedirtecek

Bugünden itibaren KONAMI tarafından PES 2014 detayları gelmeye başlayacak. Özellikle grafiksel olarak çağ atlayacağı belirtilen PES 2014 için yeni bilgiler ve resimler gün ışığına çıkmaya başladı. Edge dergisinde de özel bir yer alacak olan PES 2014 için yayınlanan bazı resimler ve bilgiler konunun devamında...

Bir çok oyun gibi PES serileri de artık kendini PS4, XBOX 720 gibi yeni nesil konsollara uygun hale getirmiş görünüyor. Öyle ki, PES 2014 için KONAMI ve PES serilerinin avrupa sorumluları, "tacımızı geri alacağız" diyerek iddalı bir slogan kullandılar.
Şimdiye kadar çok fazla teknik detay verilmese de, PES takım lideri jon murphy, bazı resimleri paylaştı. Resimlerde özellikle oyuncu benzerlikleri ve grafiksel kalite ön plana çıkıyor.
14.03.2013 tarihi itibariyle edge dergisinde yayınlanacak olan tüm PES 2014 detayları, haberleri ve resimleri sitemizde olacaktır.
Aşağıdaki örnek resimde, sol taraf PES 2014 yeni yüz render(PC tarafından işlenen model) sistemi, sağ taraf ise gerçek bir yüz resmidir. 


PES 2014 Formasyon Menüsü

PES 2014 Taktiksel Ayarlar

PES 2014'ün taktiksel anlamda da yenilikler getireceği gelen haberler arasında. Grafikler, oynanış derken taktiklerle ilgili detaylar da gün yüzüne çıkmaya başladı. İstediğimiz oyuncuya sahanın istediğimiz "belirli" bir alanında görev verebileceğiz.

This image has been resized.Click to view original image


Resim küçük olsa da içerdiği bilgiler önemli.
Sahanın belirli alanları ve bölgeleri için detaylı stratejiler üretilebileceğiz. Resimdeki strateji ekranında da görüldüğü gibi, saha karelere bölünmüş durumda. Bir oyuncuyu sahanın belirli bir bölgesinde görevlendirebileceğiz. Kısaca bir oyuncunun sahanın tam olarak neresinde, ne yapmasını istiyorsanız belirtebileceksiniz.
Savunmadaki bir oyuncunuza, karelere bölünmüş formasyon ekranında çok belirli bir bölgeyi gösterip, o bölgede rakibe pres yapmasını ya da rakibin güçlü forvet oyuncularına karşı çok daha dikkatli oynamasını sağlayabileceğiz.


PES 2014 Taraftar Etkisi


Taraftar 12.Adam!

PES 2014 gelişmelerinden birisi de taraftarların coşkusunun artık oyuncuların performansına yanıyacak olması. Taraftarı güçlü olan takım, maç içerisinde zaman zaman gaza gelebilecek, motive oldukları için paslarda ve şutlarda daha yüksek isabet oranı bulabilecek. Detaylar konunun devamında...

Havaya, havaya, bütün eller havaya!


Ev sahibi takımın taraflarları ve konuk takım taraftarları maçtaki performanslara direk etki edecek. Ev sahibi takımın taraftarları, takımına verdiği destekle, oyunculara adeta gaz verecek. Bu da oyuna, daha isabetli paslar, daha hızlı koşan ve istekli oyuncular olarak dönecek.

Eski serilerde, taraftarın tezahüratları, pozisyonlara verdikleri tepkiler, maçın gidişine etki etmiyordu. Futbolun gerçek atmosferini oyunculara hissetirme gayretinde olan KONAMI, PES 2014 ile, artık taraftarları da 12. adam olarak bizlere sunuyor.


Bu sistem tam olarak nasıl işleyecek, ne gibi özellikleri olacak henüz bilemiyoruz. İleride detaylar açıklandıkça bizler de öğreneceğiz ancak bu gelişmenin heyecan verici olduğunu blirtmek gerekir.

Diğer PES 2014 Bilgileri de şu şekilde;


-Oyuncular, top onlara gelmeden önce iyi bir kafa vuruşu yapabilmek için en doğru pozisyonu almak adına rakipleri ile mücadele ederken, kollarını kullanıp rakibin omuzu üzerine çıkarak avantaj sağlayabilecekler.


-Pes 2013'de 40 kadar yıldız olmuş oyuncu için,o oyuncuya has özellikler vardı. Örneğin
ronaldonun frikikten önce bacaklarını açması ve derin nefes alması gibi. Artık bu sayı
çok daha artacak.

-Bazı oyuncuların mental gücü, yani psikolojik dayanıklılığı, ev sahibi taraftarların
baskısından etkilenmeyecek. Örneğin, Keane, viera ve gerrard gibi mücadeleci oyuncular rakip takımın taraftarı ne kadar baskı yaparsa yapsın az etkilenecekler.


-Sahanın belirli alanları ve bölgeleri için detaylı stratejiler üretilebilecek. Bu strateji ekranında, saha karelere bölünmüş olacak ve bir oyuncuyu sahanın belirli bir bölgesinde görevlendirebileceğiz. Kısaca bir oyuncunun sahanın tam olarak neresinde
ne yapmasını istiyorsanız belirtebileceksiniz.


-Ayakkabılar, toplar ve formalarda inanılmaz bir gerçeklik olacak. Demoaşamasını takip eden muhabirler, gerçek bir ayakkabı resminin bile, oyundakinin yanında fake yani sahte gibi durduğunu dile getirdiler. Formalar hiç olmadığı kadar gerçek olacak.Yeni grafik motoru sayesinde bir formanın yatay ve dikey dalgalanmaları,formanın gerçek renkleri çok daha net olacak.


EDGE Dergisi Haberi - We Are PES Gamers!

PES 2014 Oynanışta Devrim Yaratıyor!

PES 2014 ile ilgili bilgiler geçtiğimiz günlerde yavaş yavaş gelmeye başlamıştı. Bugün itibariyle, EDGE Magazine dergisinde sadece PES 2014 ile ilgili sayfalar dolusu bilgi geldi. Yeni grafik motoru, yeni fiziksel gerçekçilik ve yep yeni oynanış dinamiklerinin ön plana çıktığı bilgilerin detayları şu şekilde...

PES 2014 Detayları
Öne çıkan özellikler:-Güç düzeyleri farklı olan oyuncuların mücadeleleri daha gerçekçi olacak.

-Yenilenen fizik sistemi ve kontroller sayesinde, yavaş ve güçlü oyuncularla, daha kısa ama seri rakipleri arasında daha gerçekçi mücadeleler yaşanacak.
-Oyuncu hareketleri, topa bağlı kalmaksızın yapılabilecek. Böylece, top oyuncuya gelmeden, bir vücut hareketiyle rakibin dengesini bozabilecek.
-Artık, seyirci farktörü oyunu etkileyebilecek. Örneğin, brezilya liginde rakibe bacak arası yaptığınızda taraftarlar çılgınca bağıracak.
-Takımların formasyon ayarları, maçın kaderine doğrudan etki edecek.
-Takımınızdaki bazı kilit oyuncular, diğer oyuncularınızı motive edebilecek.


-Yeni grafik motoru "barycentre"(kütle merkezi) diye anılan bir sistem kullanıyor. Bu sistem sayesinde, oyuncuların vücutlarının farklı bölümleri farklı hareket edecek ve gerçekçi olacak.
-PES takımı, oyuncu yüzlerinde "foto-gerçeklik" olarak bilinen bir sistem kullanacak. Bu sistem sayesinde, daha detaylı ve gerçekçi yüzler olacak.
-Formalar oyuncu modellerinden bağımsız olacak ve oyuncunun üzerinde daha gerçekçi duracak. Örneğin, oyuncunun vücudundan sarkması ve sallanmsı daha gerçekçi duracak.

İşte Detaylar:


1. Barycentre(kütle merkezi) Fiziği ve Top Kontrolü

Bir forvet oyuncusu vücut ağırlığını bir yöne doğru atarak ve diğer ayağı ile topu ters yöne atarak defansın dengesini bozabilecek ve kendisine şut veya pas için boş alan yaratabilecek.

Oyuncuların belirli denge merkezleri olacak. Bu dengeler yer çekimi, kütle merkezi gibi unsurlarla hesaplanacak.

FIFA 13'denDaha doğal ve akıcı animasyonlar, geçişler olacak.

Siz oyuncuyu kontrol edeceksiniz, fizik motoru da animasyonları, tersi değil. Yep yeni oynanış tarzının sizlere ne hissettireceğini anlatmak zor. Futbol oyunları kontollerinde devrim olacak.


2- Temas ve Fiziksellik

KONAMI, daha önceki PES serilerinde bunların zayıf olduğunu ancak PES 2014 ile bu zayıflıkların giderileceğini dile getirdi. Artık oyuncular boş alan için daha çok mücadele edecek.(topsuz alanda bile)

Kornerlerde kafa vuracak oyuncular ya da kendinden daha zayıf rakibine üstünlük kuracak oyuncular topsuz alanda dahi fiziksel temas içinde olup mücadele edebilecekler.

Rakibin formasına asılabilecek(Formalar oyuncuya yapışık gibi olmayacak ve çekmelere karşı gerçekçi hareket edecekler. Sünme gibi) ve hatta boş alan yaratmak için dirsekle müdahele edebileceksiniz.

Seri ve çevik oyuncular topla yapacakları kıvrak hareketlerle ya da topsuz olarak yapacakları bazı vücut çalımları ile rakibi dengesiz bırakabilecek. Hızlanabilecekleri alanlar yaratmak için topu çok ileri doğru atabilecekler.(Önceki serilerde vücut çalımları daha çok, estetik bir görüntüden ibaretti. Şimdi ise taktiksel birer silahlar-diyor KONAMI)


3-Takım Ayarları

Formasyon ayarları hala başarı için önemli bir rol oynuyor fakat artık "oyun alanları" sizin kontrolünüzde olacak. Böylece kilit oyuncularınız kritik alanlarda belirgin görevlere odaklanabilecekler.Mesela, takımınızın ön yani forvet bölgesini, derin defans yapan rakiplerin arasında pozisyon takip etme ve boşluk arama konularında odaklanmalarını sağlayabileceksiniz. Teoride, favori takımlarınızın oyun şablonunu çok kısa süre içerisinde farkedebileceksiniz. Savunma ve kondisyon konularına vurgu yaparsanız, zayıf takımların etkili stratejiler oluşturduğunu görürsünüz.Örneğin Celtic takımı şampiyonlar liginde Barcelonayı yendiğinde, savunma derinliği taktiğini çok iyi kullanmıştı. Ayrıca kendi seyircisi önünde oynama avantajını iyi değerlendirmişti. Bunları artık PES 2014 oyununda görebileceğiz.


PES 2014 Ne zaman çıkacak?

2013 yılının sonbaharında, tahmini olarak ekim ayında raflarda olması bekleniyor

Yorumlar