Basit Seo Teknikleri



Soru çok basit: Bir web sitesi sahibisiniz. Fakat yeterli sayıda sitenize ziyaretci gelmiyor. Bundan dolayı satış yapamıyorsunuz. Google, Yahoo vb bir çok arama motorlarında istediğiniz anahtar kelimeleri yazıyorsunuz fakat web sitenizi sıralamalarda göremiyorsunuz. Farzedinki google da 3. sayfada çıkıyorsunuz. 3. sayfa size iyi gibi gelsede bulunduğunuz sıralamayı yükseltmek ve sitenize daha fazla ziyaretçi çekmek istiyorsunuz. Potansiyel müşteriler size ulaşamazlarsa sizin sitenizin hiç bir karı yok. Peki ne yapmalıyız?

Öncelikle seo nedir? Bu sorunun cevabını verelim. SEO Arama Motoru Optimizasyonudur diyebiliriz. Ben daha çok arama motorlarını kandırma teknikleri diyorum buna. Bu söylediğimin de sonuna kadar arkasındayım. Neyse konumuza dönersek, SEO, Google, Yahoo ve MSN (Bing) gibi arama motorlarında, istediğimiz anahtar kelimelerde en üst sıralarda çıkmanızı sağlayan tekniklerdir.

Şunu hepiniz duymuşsunuzdur, googleda kullanıcılar sadece ilk üç sayfaya bakarlar ve bu kullanıcıların sadece %5 üçüncü sayfaya kadar gelir. Google da ilk sayfada işini bitiren kullanıcıların oranı ise %60. Buda demek oluyor ki potansiyel ziyaretçilerin sizi üçüncü sayfada ziyaret etme olasılığı sadece %5. İte bu durum seo yu başlı başına bir sektör yaptı.

Bildiğim bütüm teknikleri size bu makalede anlatamam ama siz buradan bir çok seo tekniği ile ilgili yazıya ulaşabilirsiniz.

Seo için yapacağınız en önemli şeylerden biri yazdığınız makalelerle ilgili en çok aranan kelimelere bakıp bunları makale içinde kullanmaya ve anahtar kelime kısmına yazmaya özen gösterin. Özellikle bloglar için seo çalışmalarında sık kullanılan bir yöntemdir.

Yazdığınız başlığın kısa, yazdığınız makaleye uygun ve yine arama motorlarında sık aranan kelimelerden oluşması sitenizi arama motorlarında üst sıralara çıkmasını sağlayacaktır.

Yazdığınız yazıların popüler kelimelerle ilişkilendirilerek sitenizdeki başka bağlantılara link vermeniz yine sizin yararınıza olacaktır. Bu teknikler google seo yapılandırması için önemlidir, ve tecrübelerle sabittir.

Kullandığınız anahtar kelimelerin yazınızın içerisinde görünmesine dikkat edin ve bunların bold veya italik olmasını sağlayın bu şekilde botlar tarafından daha kolay farkedilirler.

Yazınızın ilk paragrafı (yaklaşık 250 karakter), yazının geri kalanından daha önemlidir. Googleda arama yaptıktan sonra googledan önizleme alın ve çıkan resme bi bakın, ne demek istediğimi anlayacaksınız. Bu kısımı dikkatli oluşturursanız bu sizi googleda ilk sayfalara çıkartacaktır.

Bir başka website seo tekniği ise Link değişimi yapmak. Karşılıklı link değişimini kastetmiyorum arkadaşlar. Bu şu an google tarafından hoş karşılanmıyor. Karşılıklı link değişimi sitenizin cezalandırılmasına neden olabilir. Bunun yerine çapraz link değişimi yapabilirsiniz. Bu yaptığınız işi bir nebze olsun saklar.

Dikkat etmeniz gereken bir konu daha varki gerçekten önemli. Sitenizde flash kullanmayınız. Aynı şekilde javascript kullanımının abartılmasıda siteniz için hoş olmaz. Bu iki durum botların kafasını karıştırır ve içerikleriniz botlar tarafında doğru anlaşılmaz ve alakasız sıralara düşmenize neden olur.

Daha şu an sayamadığım birsürü yöntem ve dikkat edilmesi gereken nokta var arkadaşlar. Bütün bunların yanında eğer seo konusunda ileri düzey bilginiz yoksa blackhat seo dediğimiz tekniklere bulaşmayınız. Prince giderken bulgurdan olursunuz. Arkadaşlar buna fena merak sarmış durumda fakat uzun zaman emek verdiğiniz siteniz bir anda çöp olabilir. 

Yorumlar