DMOZ Nedir ?

Arkadaşlar DMOZ dünya üzerindeki en büyük dizinlerden birtanesidir. Peki nedir bu dizinler ne işe yarar. Dmoz ve benzeri dizinler siteleri kategorize ederek ve sadece kaliteli, özgün ve güncel siteleri kabul ederek arama motorlarının sırtındaki büyük bir yükü kendi üzerlerine alırlar. Peki nasıl? Şimdi internet aleminde milyarlarca site var ve bu sitelerin çok fazla bir kısmı Spam yada clone site. Google ve benzeri arama motorları bu kadar siteyi ayıklamak la uğraşmak yerine dmoz gibi dizinlere bakıyorlar. Çünkü dmoz gibi dizin sitelerinde siteleri küçük proğramcıklar değil insanlar inceliyor. Buda dmoz a kayıt yaptırmanın ne kadar zor olduğu hakkında umarım sizlere bir fikir verir. Toplist 24'dü bu dizine kaydettiremedim ama pes etmedim, her ay başvuru yapiyorum.


Dmoz özellikle Google tarafından desteklenen bir dizin hizmetidir ve şu an internetteki en büyük dizindir. Kayıt yaptırmak gerçekten çok zor. Fakat kayıt yaptırmayı başarırsanız bu sitenizi rakiplerinizin önüne çıkarmak için size çok büyük bir fırsat verir.

Dmoz hakkında nette artık hiçte iyi olmayan söylentiler dolaşmakta. Editörlerin birçok siteleri dmozda kayıtlı olmasına karşın normal vatandaşların nardeyse tamamı dmoz tarafıondan geri çeviriliyor.

Anlayacağınız artık Dmoz dada torpil işler hale gelmiş.  bakalım bende başvurdum Dmoz a kayıt için hiç ümidim yok ama inşallah kaydedilirim. Bir arkadaşım bir yıldan uzun zamandır kayıt yaptıramadı ve pes etti. Zaten biraz araştırınca anlıyorsun. Pagerank değeri 4-5 veya6 olan siteler bile dmoz a kayıtlı değil. Nedense başvuruları kabul edilmiyor. Buda Bazı dedikoduları doğrular nitelikte...

Neyse Dmoz a kayıt yaptırırken göz önünde bulundurulacak kriterler şöyle;

1- Site kendi kategorisinde diğer sitelerden içerik yönünden farklımı?

2- Site tasarımıyla diğer sitelerin önüne geçebilecek düzeydemi?

3- Siteniz Türkçe grammer kurallarına uygunmu?

4- Başvurunuz sitede olmayan bir bilgi içeriyormu?

5- Siteniz kategorisinde en iyilerdenmi?

6- Sitenizi diğer sitelerden ayıran özellikler neler?

www.dmoz.org adresine girerek sitenizi kaydettirmek için başvuru yapabilirsiniz. 

Yorumlar