Oyun Dosyalarındaki CRC Hataları


Oyunu Winrardan Çıkarırken Veya Winrar İle Kurulum Yaparken Crc Hatasını İllaki Herkez Almıştır. Bu Hata İndirilen Winrar Dosyasının İçindeki Bazı Bilgilerinin Hasar Almış Olmasıdır.
Bunun %10′da Olsa Düzelme İmkanı Vardır. Bu Crc Hatasını Düzeltmek İçin;
1-Bozuk Winrar Dosyasını Açıyoruz.
2-Winrarı Açtıktan Sonra Çıkaracağımız Dosyanın Üstüne Gelip Sağ Tıklıyoruz Ve Resimdeki Gibi Arşivi Onar Sekmesi Olması Lazım. Ona Tikliyoruz.
Bu resim yeniden boyutlandırılmıştır. Orijinal boyut için bu çubuğa tıklayınız. (763x521px)
3-O Sekmeye Tıkladıktan Sonra Karşımıza Şöyle Bir Ekran Gelecek.Oradan Onarılan Arşivin Nereye Kaydedileceğini Seçebilirsiniz. Arşiv Türünüde Rar Veya Zip Olarak Seçebilirsiniz Size Kalmış…
Bu resim yeniden boyutlandırılmıştır. Orijinal boyut için bu çubuğa tıklayınız. (764x520px)
4-Birkaç Dakika Bekledikten ve “Tamamlandı” Yazısını Gördükten Sonra Kapata Tıklıyoruz.
5-Daha Sonra Onarılan Arşivin Kaydedildiği Yere Gidiyoruz Orada “rebuilt.” Başlangıçlı Winrar Dosyası Oluşacaktır.Bunun İçindeki Dosyayı Çıkarmaya Çalıştığınızda Size İzin Vermeyecektir. Çünkü Bu Sadece Onarılmış Winrar Dosyasıdır Yani Orjinal Değil. Onarılan Winrar Dosyası İle Orjinal Winrar Dosyasını Biryere Kaydediyoruz Ve Sadece Orjinal Winrar Dosyasını Çıkarıyoruz.
Artık %10 İhtimalde Olsa Bozuk CRC Dosyasını Onarmış Olduk. Tabi Bu Yöntemle Hep Onarılmış Olmuyor Bazı Dosyalar İndirirkende Bozuk Çıkarsa Onarım İşlemi Başarısız Olur…

Yorumlar